Kittenbeleid

Hier een woordje uitleg over hoe we te werk gaan en hoe je bij ons een Brits Korthaar kitten kan verkrijgen. Bij ons is het niet wie eerst komt eerst maait, maar het geluk en welzijn van onze Brits Korthaar kittens staan steeds voorop. We zijn en voelen ons erg verantwoordelijk naar onze kittens toe, en de keuze die we maken waar ze hun verdere leven mogen gaan wonen nemen we dan ook erg serieus.

Wij reserveren dan ook geen kittens op voorhand, en niet voor de  kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt. Tot die tijd staan onze kittens steeds allen onder evaluatie, en zijn tot dan niet beschikbaar voor reservatie. We besteden al onze tijd, liefde en beste zorgen in elk kitten individueel, zodat ze opgroeien tot lieve, aanhankelijke en betrouwbare katten. Vanaf het moment dat ze geboren worden, worden ze dagelijks aangeraakt en opgepakt, en dit gaat door tot ze het nestje verlaten.

Ze worden bij ons in de woonkamer geboren, en groeien daar op samen/tussen ons en onze andere katten. Dit zodat ze lekker sociaal worden en gewend zijn aan alle geluiden dat een huishouden met zich meebrengt. Bij ons geen kooien of aparte verblijven voor de kittens of volwassen poezen.

Onze poezen zijn in hoofdzaak onze huisdieren, en sommige ervan mogen op een verantwoorde en correcte manier af en toe eens een nestje krijgen. Bij ons zijn de kittens geen nummertjes, maar wonen 1 voor 1 in ons hart.

Vanaf de kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt mogen ze hun eerste bezoekje ontvangen van mensen die serieuze interesse hebben getoond tijdens hun eerste levensweken. Zo kunnen de mensen ook kennis maken met mij, en kunnen ze ook zien hoe en waar de kittens opgroeien. Alsook hoe de dieren hier leven en verzorgt worden, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

 

Waarom pas de  kittens bezoeken op 6 weken?
Omdat op deze leeftijd de karakters van elk kitten individueel al erg duidelijk zijn. En mensen op deze manier een kitten kunnen uitkiezen dat aangaande karakter helemaal bij hen past, en aan hun wensen voldoet. Karakter kan je niet inschatten als het kitten pakweg 3 weken is, of enkel en alleen afgaand op foto.

Ook het uiterlijk alleen mag nooit de reden zijn van de aankoop van een kitten, ook het karakter moet je bevallen. Het is een levend wezentje dat de komende jaren deel zal gaan uitmaken van je leven en je gezin, dus best dat je hierin een weloverwogen en verantwoorde keuze maakt.

Nogmaals het geluk en welzijn van onze kittens gaat voor alles.

 

Wanneer we kittens verwachten of wanneer er kittens geboren zijn plaatsen we dit op onze website.  Mensen kunnen vanaf dat moment hun interesse tonen in een kitten van bij ons. En al hun vragen stellen die ze op dat moment al in gedachten hebben.

Wanneer de kittens geboren zijn komt de dierenarts meteen op bezoek om de kittens al eens na te kijken ,en te checken of alles in orde is met moederpoes. Dan wordt er snel een gezinsfoto gemaakt en nadien wordt het nieuwe gezinnetje de nodige rust gegund.

Van zodra de kittens geboren zijn worden de geïnteresseerde mensen op de hoogte gebracht met een groepsfoto van het kersverse gezinnetje. Individuele foto’s worden de eerste weken niet gemaakt. We gunnen moeder en kittens alle rust die ze nodig hebben, en respecteren mama’s wil.

Wel krijgen de mensen die nog steeds interesse hebben in een kitten, en ons geantwoord hebben op onze eerste mail, wekelijks een update met foto’s en/of filmpjes. Dit opdat mensen hun ontwikkeling van in het begin duidelijk kunnen volgen, en zich betrokken voelen bij het opgroeien van de kittens.

 

Wanneer de kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt worden de afspraken gemaakt voor hun eerste bezoekjes, en komen de kittens beschikbaar. (Ik blijf wel ten allen tijde eerste keuze behouden uit onze nestjes.) Mensen die kiezen om 2  kittens uit hetzelfde nest een gouden thuis te bieden krijgen bij ons eerste keuze om te komen kijken, en eventueel een keuze te maken. De anderen mogen op bezoek komen naargelang het nummer op de wachtlijst die je op voorhand wordt medegedeeld.

 

Wanneer mensen op bezoek zijn geweest, en het kitten van hun dromen in ons nestje zit kan het kitten gereserveerd worden door middel van een aanbetaling, waarvan je ook een bewijsje ontvangt. Vanaf dan staat het kitten voor jullie gereserveerd. Jullie blijven wekelijks op de hoogte gehouden worden door middel van update’s met foto’s en filmpjes tot de tijd dat het kitten oud genoeg is om te verhuizen.

En zijn uiteraard ook steeds welkom om je kitten een bezoekje te brengen. ( dit wel enkel na afspraak) Ik behoud me ten allen tijde het recht om de koop te ontbinden wanneer dit naar mijn gevoel in het belang van het kitten is.

 

Intussen blijven we je kitten met alle zorgen omringen, en hebben ze het superleuk samen met rennen, spelen en ravotten. Wanneer ze 9 weken zijn krijgen ze hun eerste vaccinatie en ID chip, en worden ze van top tot teen nagekeken door onze dierenarts. Wanneer ze 12 weken zijn wordt dit herhaald en krijgen ze hun 2de vaccinatie.

De week volgend op hun vaccinaties (week 10 en week 13) laten we geen bezoek toe, dit omdat de vaccinatie hun immuniteit aanvalt en we nemen daarin geen risico’s.

 

Je krijgt ook de testen van de kittens hun ouders mee en die omvatten;
-Een negatieve FeLv en Fiv test van beide ouders van je kitten
-Een negatieve HCM test van beide ouders van je kitten
-Een negatieve PKD test van beide ouders van je kitten

 

Wanneer je kitten ongeveer 13 weken is wordt het door onze dierenarts gecastreerd of gesteriliseerd.  Intussen worden ze nog een laatste keer grondig onderzocht door onze dierenarts.

 

Wanneer de kittens bekomen zijn van de sterilisatie/castratie, en weer helemaal de oude zijn aangaande spel, eten, drinken en energie zijn ze klaar om het nestje te verlaten. Een datum wordt in overleg afgesproken om het kitten op te halen, Uiteraard krijgen ze een leuk kittenpakket mee met speeltjes, voeding en hun stamboom, eigendomscertificaat, Europees dierenpaspoort, geregistreerde ID-chip, contract en garantie.


We hopen af en toe nog eens iets leuks te horen van de kittens, want ze blijven voor altijd in ons hart wonen.


* Wij zijn niet alleen betrokken wanneer het kitten hier woont maar ook nadien zijn we er steeds bij vragen of wanneer er hulp nodig is. *